Vrchol letního gastra? Grilování v italském stylu.
Představte si horký večer, rozpálené kamenné nádvoří, dlouhý stůl, na míse čerstvé citrony, ve váze květiny a v pozadí rozpálený gril. Co na něj připravíte a jaký drink s dezertem se bude hodit? Inspirujte se našimi italskými hody.
Hlavní scéna grilování? Stolování
Jsou dva typy grilování. Buď to sfouknete s papírovými tácky, nebo scéně dopřejete čas a péči. Co takhle pohodlí pro hosty? Sežeňte barevné podušky na sezení, které mají v Pepcu. Stolu pak bude slušet váza s čerstvě utrženými květy ze zahrádky. Zahrádku nemáme, ale překrásné vázy na vás čekají v Sinsay.
Na terasu doneste i nádobí a sklenice, ať nemusíte pendlovat sem a tam. Nezapomeňte na ubrousky, svíčku a kdo je detailista, ocení i cik cak natahané žárovky okolo zábradlí. Nebo budou viset v koruně stromu? Fantazii se meze nekladou a kdo by chtěl více dekorací, nechť zavítá do auparčího Indecor, kde je bohatý výběr luceren, boho lapačů snů, závěsů a doplňků na balkon i zahradu.
Grilování dělá jídlo i příslušenství
Vrcholem večera může být noční koupačka nebo samotné grilování. Pusťte se letos do pohoštění jinak a doveďte ho k dokonalosti. Třeba díky praktické mřížce, která pojme několik klobás, mas, ryb a zeleninu. Pak už jen položit na gril a můžete se bavit s hosty, nemusíte přece lítat každou chvíli k roštu, abyste otočili jednotlivě všechny dobroty. Veškeré příslušenství ke grilování hledejte v auparčím Orionu nebo Tescomě.
Večeře nalehko
Horké večery volají po svěží rybce. A my známe báječný recept, který zvládne i začátečník. Jde jen o to, vybrat čerstvé ryby a bylinky. My sehnali pražmy a naložili je do citronů, másla, rozmarýnu, soli, pepře a nechali 30 minut odpočívat. Mezitím jsme rozpálili gril, aby měl správnou teplotu. Ryba se musí grilovat spíš zprudka, abyste ji na roštu nesušili dlouho. A když je celá, stačí jí cca 20 minut.
Itálie ve sklenici
Kdo by neznal proslulý gin / tonic.
Ale už jste ochutnali gin, který vznikl v rodinném lihovaru u Turína? Ten, co se inspiroval esencí dolce vita z proslulého Amalfi? Místo, kde se moře dotýká zlatých pláží a dámy na balkonech barevných domků srkají drinky z vysokých sklenic může z části za zrození Malfy ginu. Vy ho teď můžete pořídit v našem Vinofolu a mít jej tak i na své grilovačce a cítit se jako v Positanu. Pak už jen přidat led, patřičné ovoce a snítku rozmarýny. Tak na zdraví a léto! 🌞
Sladká tečka večera
Červenec je vrcholem sklizně. Někde už podruhé plodí jahody a jinde dozrávají meruňky nebo broskve. Kdo nemá sad, skočte k nám do Auparku a vyberte si, na co máte zrovna chuť. Z oblíbeného ovoce pak doma připravíte sladkou tečku na závěr grilování. Co to bude? Ovocné sorbety na tyčce.
Budete potřebovat: 1 kg vybraného ovoce, 120 g glukózového sirupu, třtinový cukr nebo med (jak to máte rádi), 1 decku sektu a šťávu s citronu.
Ovoce očistěte, povařte s vodou, cukrem a rozmixujte. Poté vmíchejte sirup, sekt a citronovou šťávu. Připravte si formy na zmrzliny, tyčky a šup na plnění. Pak už jen šoupnout do mrazáku a počkat pár hodin, než budete servírovat.
Že vás všechny dobroty pokouší? Podlehněte jim a dopřejte si léto, které chutná, voní a trvá dlouho do noci. 🙌🏻