Otevřete dveře do podzimu a nových aktivit

Listí už se barví, síla slunce slábne a vše se připravuje chtě – nechtě na zimu. Začíná období rovnováhy. A pokud už cítíte, že je třeba se pustit do něčeho nového, podzimního, popusťte i uzdu fantazii a pojďte tvořit. Dáme vám pár transformačních tipů. 

Probuďte v sobě milovníka jógy

Dny se zkracují, večery přicházejí dřív. Nastává čas přemítání, změn a návratu ke kořenům. Zakořeňte i sebe na karimatce a najděte kýžený klid. Léto bylo rozevláté, začátek školního roku zřejmě taky. Teď se ale vše vrací do kolejí, vraťte se k sobě a začněte. Pozvolna, soustředěně a na té nejpohodlnější karimatce. Měkoučké a barevné najdete v auparčím Sportisimu. Pak už jen nádech, výdech, škrt a jiskra. Jóga.

karimatky na jógu seženete v Auparku v 1. patře

Listujte v parku i knížce

Kdysi jste louskali jednu za druhou, žánr za žánrem, ale teď už není čas. Třeba to je o prioritách a návycích. Zkuste vyměnit chvíle ve vaně na mobilu za chvilky v lázni s dlouho odkládanou detektivkou. Myslíme, že si vodu připustíte vícekrát než při brouzdání po obrazovce. Police v auparčím knihkupectví Knihy Dobrovský jsou plné bestsellerů a letošní novinky vás osloví už ve výloze. Nenechte se pobízet dlouho. 

Knížky a nejrůznější příběhy objevíte v Auparku ve 2. patře

TIP AUPARKU: Jestli jste doma ještě nenašli to pravé místo na čtecí ušák, skočte hned z knihkupectví do Costa Coffee a vychutnejte si knížku i javorové latte v pohodlném křesle. 

Získejte v jazycích jistotu 

Dovolená u Laga skončila nedávno a na další pojedete nejdřív v lednu? Laďte se na ni už od září. Půl roku je ideální doba na to, abyste si v lednu či únoru objednali pravé italské kafe po jejich. Jasně že anglicky to dáte, ale s italštinou proniknete do kultury dolce far niente mnohem lépe. Ať už si objednáte online kurz či lekce ve městě, slovník, kniha s frázemi či zápisník vám pomůžou zvládnout cizí jazyk rychleji. 

Slovníky, cvičebnice a knihy v cizím jazyce na vás čekají v Auparku ve 2. patře

Propijte se k čajovému přehledu 

Rozhodli jste se, že se z vás stane mistr v oblasti čajů? K takovému postu je třeba se propít a poznat neprobádané. Začněte s tímto nelehkým a vzácným uměním v ráji čajů – v Oxalis. Poznáte stovky chutí i příběhů. Navíc tak své tělo připravíte snáze na zimu. Přírodní procesy již tikají a nabádají k zásobení se vitamíny, minerály a jinými živinami. A to vám čaje Oxalis nabízí celoročně. 

Čaje z nejrůznějších koutů voní v Auparku hned v přízemí

Pečte na déšť, upečte si koláč

Sychravo a mlhy umí vzít nadhled i venkovní útulno. Vy si ale můžete udělat hřejivé doma raz dva. Upečte si pravý podzimní dýňový koláč, dýně je plná vlákniny, obsahuje betakaroten a sacharidů pomálu. Sladkou dobrotou navíc provoníte byt, naladíte se na období knížek, seriálů a lenošení. Co budete potřebovat? Vedle formy, které teď mají v auparčí Tescomě, si připravte: 

  • 1 dýni,
  • 100 g třtinového cukru, 
  • 100 g másla, 
  • 2 vejce, 
  • 1 hrst drcených mandlí, 
  • 1 lžíci prášku do pečiva. 

Oloupejte dýni slupku, vydlabejte semínka a nakrájejte dužinu na kousky. Kostičky pak dejte vařit na cca 15 minut. Jakmile budou měkké, připravte si dýňové pyré. Až vychladne, zapněte troubu na 180 °C a začněte s těstem. K dýni přidejte utřené máslo s cukrem. 

Pěnu s cukrem smíchejte opatrně s dýní a přidejte vejce, mandle a prášek do pečiva. Vše promíchejte a dejte na koláčovou formu. Těsto by mělo být rovnoměrně rozprostřené a propíchané vidličkou. Hotový koláč vyndáte z trouby za cca 45 minut

Dobrou chuť. 🙂 

 

Do čeho se o letošním podzimu pustíte vy? Ať už zvolíte učení nebo lenošení na gauči, přejeme ten nejkrásnější podzim. 

Co je nového

PSST
Šipka
Šipka